A pályázatnak vannak környezetvédelmi elemei is, mely alapján a közbeszerzési szabályzaton kellett módosítást elvégezni, és azt elfogadni. Szintén a közbeszerzéssel kapcsolatban kellett új elemet behozni. Az Áfa előrefinanszírozása és annak visszaigénylése kapcsán is döntést hozott a testület. Egy áthidaló hitel 16 millió forint felvételéről döntöttek, amely egy rövid lejáratú hitel, melyet a teljesítés után visszaigényelnek majd.

A beadás már teljesen reális mondta Zsótér Károly polgármester. Ez megtörténik augusztus 12-én, az első kör elszámolása és a második kör elbírálása december 12-ig esedékes, akkor indulhat a közbeszerzések folyamata. Ha ezzel nem lesz probléma, akkor jövő évben indulhat a munka.

Ezzel párhuzamosan az ivóvízjavító programnak is el kell indulni, mely az arzén és az ammónium tartalom miatt szükséges. Mindszenten ehhez egy új kutat kell fúrni az eddigi négy mellé, ez az Észak utca meghosszabbításában, a hobbitelkek mögötti területre kerülhet. A Dózsa-telepi vízmű területére komoly infrastrukturális beruházások szűrők, tartályok, gépészeti eszközök kerülnének. Harminc százalékban a pályázat támogatja a régi vízhálózat felújítását is. A polgármester bízik abban, hogy a víztorony belső szigetelésének megoldása is belefér. Ehhez a többmilliárdos beruházáshoz az uniós önerőalaptól közvetlen támogatást remélnek. A polgármester hozzátette: nem is kis eséllyel, hiszen azt a pályázatot Mindszenten támogatja a Belügyminisztérium. Erről már írásos anyaga is van a városnak.

Az ülésen elfogadták a HTKT esélyegyenlőségi programját, szakmai anyagát. Emellett a Magyar Telekom Nyrt-vel kötendő bérleti szerződésről határoztak, amelyet az egyik mindszenti ingatlanra meghosszabbítottak.
Juhász Éva

Megosztom!
|