A zárt ülésen egy közbeszerzési eljárás került napirendre, tájékoztatott dr.Martonosi György polgármester. Már két éve nyújtottak be pályázatot gazdainformációs központ kialakítására. A 65 milliós beruházás egy korszerű üzemcsarnokot foglal magába és az oktatási célokon túl termelési feladatokat is ellát. Az építkezés szeptemberben elindul, az ülésen a kivitelező személyét választották ki, amely a Földesi ÉpKer kft. lesz.

Tudatosan készült a település az M 43-as autópálya kínálta lehetőségekre, mondta el a polgármester, most ezzel kapcsolatban érkezett megkeresés az önkormányzathoz. Egy jelenleg is a településen működő, ide adózó vállalkozó, a Szakács Trans kereste meg a testületet. Két önkormányzati ingatlant szeretne birtokba venni, melyen további telephelybővítést, műhely, gumijavító, parkoló és mosó építését tervezik a következő években.

A testület ezért értékbecslési eljárásnak veti alá a területet, majd szeptemberben rendkívüli ülés keretében megtárgyalják az átadás feltételeit. A vállalkozó szeretné minél kedvezőbb feltételekkel igénybe venni az ingatlant, mivel vannak más lehetőségei is, de nem szeretné elvinni Marosleléről a vállalkozást. Ez azonban nem egyszerű, hiszen az önkormányzatnak is vannak kötelezettségei, többek között a felelős ingatlangazdálkodással kapcsolatban, tette hozzá dr. Martonosi György.

Szombat Mihály