Szeged és Kolozsvár története több ponton is összeforr, ezért is készülünk a szokásosnál is jobban – mondta. A szegedi operajátszásban fontos szerepe volt a kolozsváriaknak, például Vaszy Viktornak is. Különleges és bensőséges kapcsolat van a két település között, és ezt feleleveníteni óriási lehetőség tette hozzá a karmester.

A közönség két klasszikus rendezést láthat majd, amelyet most felújítanak. A Gianni Schicchi és a Mario és a varázsló is nagy kihívást jelent, hiszen egy rendkívül mozgalmas történetet kell belesűríteni egy-egy felvonásba az opera időmértékéhez képest érvelt Selmeczi. Az első mű egy nagyon habos reneszánsz mű fogalmazott, pergő történettel. A Márió és a varázsló sem lesz kisebb élmény a közönség számára, hiszen a pszichológiai dráma eszközeivel él.

A művészeti vezető kiemelte: remélik, hogy a most felelevenedő kapcsolat a két város között azt fogja eredményezni, hogy megélénkülnek a kapcsolatok az operajátszás kapcsán. Mint mondta, azon lesznek, hogy ezentúl ne csak húszévente találkozzanak.