Hozzávalók:
50 dkg liszt
12 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
25 dkg margarin
2 tojás
1 dl tejföl
csipet só
A töltelékhez:
kivi, meggy, cseresznye, füge stb. ízlésünknek és a szezonnak megfelelően
cukor
fahéj
búzacsíra
lekvár
A tálaláshoz:
Porcukor
tejszinhab

Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a vaníliás cukorral, a porcukorral, csipet sóval, majd hozzáadjuk a margarint, amellyel összemorzsoljuk, végül hozzáadjuk a tojásokat és annyi tejfölt, amennyivel jól gyúrható tésztát tudunk készíteni.

Két lapot nyújtunk. Az egyik lapot lisztezett tepsibe rakjuk, megkenjük lekvárral, megszórjuk búzacsírával, rászórjuk az előkészített gyümölcsöket, meghintjük cukorral és fahéjjal, befedjük a lekvárral megkent másik lappal úgy, hogy a lekváros oldal a gyümölcsök felé legyen.

Tojással megkenjük, villával megszurkáljuk, és a kb. 210 fokra előmelegített sütőben – melynek hőfokát később mérsékeljük – készre sütjük.

Porcukorral meghintve, esetleg tejszínhab kíséretében tálaljuk.Jó étvágyat kívánunk!

Megosztom!
|