Mielőtt gyermekünk betöltené az egy éves kort, mindenképpen ellenőriztessük a szemét -javasolta Zombori Judit. Mint mondta, az a legfontosabbb minden szemészeti viszgálatnál, hogy minél hamarabb elkezdődjön a kezelés.

Vendégeinktől megtudtuk, mivel a gyermek 1 éves kora előtt nem beszél, fontos, hogy a szülő figyeljen oda a jelzésekre, például ha a gyermeket nem érdeklik a távoli dolgok vagy túl közelről nézi a televíziót. A külső információk 80 %-át a látásunkkal szerezzük, ha itt valami nem működik, az a tanulásban is hátrányt jelenthet. Ezért is célszerű az iskoláskorban évente orvoshoz vinni a gyermeket.

A vizsgálatok játékos formában történnek, és nem fájdalmas. Ami egyedül problémát jelenthet az a szemüveg viselése, de ez is gyerektől függő mondta Móriczné Dajka Judit. Hozzátette: manapság már többféle keret között lehet válogatni, a gyermekek nagy kedvence a mesefigurás. Fontos odafigyelni arra is, hogy a keret pontosan rá legyen illesztve a kisgyermek arcára, ha be van állítva, nem csúszik el és nem esik le. A keret mögül pedig ne tudjon kukucskálni.

Zombori Judit elárulta, egy szemorvos gyógyít, felírja a gyógszereket és műthet is, viszont ő, mint optometrista felírja a szemüveget, a dioptriát is meghatározza, kontaktlencsét illeszt és csak 14 éves kor felett vizsgálhat. Az üzletben dr. Remák Anna rendel.

Augusztusban – felkészülve az iskolakezdésre a gyermek szemüvegkeretekre 30 %-os, míg a felnőttekre 20%-os kedvezmény lesz a Móricz Optikában, Hódmezővásárhelyen, a Deák Ferenc utca 2. szám alatt. Ha kérdése lenne felteheti a 0662/534-640-es telefonszámon. Olasz Mónika