23 éves koráig élt Kovács Gábor szüleivel Kakasszéken és máig szívesen és nosztalgiával gondol vissza azokra az évekre. Tanulmányai és munkája miatt elkerült a környékről és nemzetközi karriert épített, mára az ország egyik leggazdagabb üzletembere és ismert művészeti mecénása. Három évvel ezelőtt tért vissza, és vásárolta meg újra szülei házát, amit felújított. Most a szülőföldje lakóinak kedveskedett ezzel az új intézménnyel.

A régi kakasszéki élet pezsgését és kultúráját szeretné visszahozni, mondta el Kovács Gábor. Ehhez az alapfeltételeket szeretnék elsőként megteremteni, amelynek állomása a közösségi ház, ahol internetezhetnek, olvashatnak, beszélgethetnek a környékbeliek és kis büfé is várja őket. Kakasszék jövőjéről a továbbiakban is vannak elképzelései, ebben partnerre lelt a Hódmezővásárhelyi és Székkutasi önkormányzatban egyaránt.

Dr. Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő ismerősként köszöntötte Kovács Gábort és elmondta, Kakasszék Vásárhelyt érintő része, a Kórház területe további fejlődésen fog átmenni köszönhetően pályázati lehetőségeknek, valamint volt egy szóbeli megállapodásuk, felváltva hajtanak végre fejlesztéseket. Így a közösségi ház felépítése után Hódmezővásárhely rögtön felújította a település bekötőútját.

Szél István polgármester beszédében a kakasszéki fejlesztéseket emelte ki, a kerékpárút hamarosan Orosházához, majd Székkutashoz köti a településrészt. Pár éven belül pedig a vezetékes víz és a csatornahálózat is elérhetővé válik a kakasszékiek számára. A környék és a tavak rekonstrukciója pedig már az idegenforgalomra is hatást gyakorolhat.

A hivatalos megnyitó végén egy nem mindennapi produkciót is láthatott a szép számú, avatásra összegyűlt tömeg. Kovács Gábor személyes jó barátja, Tolcsvay László, többek között a legendás Fonográf együttes tagja, egy szál gitár kíséretében adta elő slágerét, a `jöjj kedvesem` című dalt.

Szombat Mihály