A Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Osztály Kábítószer Bűnözés Elleni Szolgálata visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indított J.R. 22 éves nő, K.Z.Sz. 28 éves és K.L. 28 éves férfi, román állampolgárok ellen.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói közös munkájuk eredményeként 2011. július 12-én megjelentek egy Budapest II., Zsolt fejedelem utcai ingatlannál, mert gyanú merült fel, hogy ott kábítószert termesztenek.

A családi ház átvizsgálásakor a rendőrök 653 tőből álló az előzetes szakértői vélemény alapján – marihuána-ültetvényt találtak. A ház több helyisége marihuána termesztésére volt kialakítva megfelelő technikai feltételekkel. Az armatúrák, izzók, szénszűrő és gégecsövek elhelyezése is egyértelművé tette, hogy ott marihuána-termesztés folyik.

A házkutatáskor a nyomozók kábítószer-gyanús anyagot, valamint kábítószerrel összefüggésbe hozható egyéb tárgyakat foglaltak le, amelyek azonosítása az eljárás későbbi szakaszában, igazságügyi szakértő bevonásával történik meg.

A nyomozók megállapították, hogy K.L.-el szemben a BRFK XI. kerületi Rendőrkapitánysága elfogatóparancsot bocsátott ki.

Az ingatlanban tartózkodó három személyt a rendőrök előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

Az ügyben a további eljárást a – a három gyanúsított őrizetbe vétele mellett – a Budapesti Rendőr-főkapitányság Szervezett Bűnözés Elleni Osztály Kábítószer Bűnözés Elleni Szolgálata folytatja le és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

forrás: police.hu