Két kategóriában lehet jelentkezni a versenyre. Az éttermi kategóriában olyan vásárhelyi vagy környéki éttermek jelentkezését várják, akik meg szeretnék méretni magukat. Ők két kategóriában versenyezhetnek: grill és bogrács. Így lehetőség nyílik arra, hogy megmutassák: nemcsak a hagyományos éttermi ételek elkészítésében profik, hanem tudnak ilyet is.

Az amatőröknél sok a lelkes jelentkező. Hagyományos ételeket készítenek majd. Bárki indulhat: háziasszony, család, baráti vagy munkahelyi társaság, és nincs korhatár sem. A háromtagú zsűriben a két budapesti mesterszakácson kívül a civil oldal is képviseltetve van, Martonosi János, a Rádió 7 és a www.promenad.hu hírigazgatója által. Emellett azonban számoljanak az indulók azzal is, hogy a közönség is megkóstolhatja főztjüket, ugyanis Közönségdíjat is kiosztanak. Azok, akik az Éttermi kategórián belül bogrács- és grillételeket is készítenek, esélyük van az Abszolút nyertes cím elnyerésére, amely mellé egy Vándorserleg is jár, ezzel is utalva a rendezvény hagyományteremtő jellegére. Az Amatőr kategórián belül az 1-3. díj mellett Hagyományőrző díjat, Kreatív díjat és Közönség díjat is kiosztanak.
A versenyre jelentkezni előzetesen és a helyszínen, a porcelángyár melletti füves területen is lehet, a rendezvény napján, július 16-án, szombaton reggel 8-kor.

Megosztom!
|