Ha a kormány növeli a testnevelés kötelező óraszámát az általános és a középiskolákban, biztosan több testnevelő tanárra lesz szükség mondta a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának új dékánja. Tóth Miklós rámutatott: vizsgálati eredmények támasztják alá, hogy azok a gyerekek, akik rendszeresen mozognak, jobban tanulnak és fejlettebb a központi idegrendszerük is.

A rendszeres testmozgást minél fiatalabb korban érdemes elkezdeni. Szerencsés, ha a délelőtti tanórákat délutánonként rendszeresen sportkörök, sportfoglalkozások egészítik ki fejtette ki a dékán. Emlékeztetett: már most is vannak olyan helyek, például Győr és Hajdúszoboszló, ahol haladó szellemű polgármesterek és pedagógusok bevezették a gyakori testnevelés órákat, ami törvényileg még nem kötelező.

Tóth Miklós évtizedes restanciának nevezte a sportintézmények infrastrukturális hiányának rendezését, amire pénzt kell fordítani. Ennek érdekében már évek óta informális egyeztetések folynak a politikusokkal. Ebben a gazdasági helyzetben ez a probléma nem rendezhető egyik napról a másikra, de foglalkozni kell vele tette hozzá a dékán.forrás: mr1.hu