Mint arról korábban hírt adtunk, a kettős körforgalomban két szobor kerül elhelyezésre, melyek különálló alkotások, de mégis kiegészítik egymást. `Az egyik kompozíciója kifelé nyílik, a másik összefelé tart` mondta Nagy Attila, hozzátéve: `Mint ahogy a járművek messziről összejönnek a körforgalomban, aztán kiáradnak.`
A művész alkotásaival a közlekedő embernek kíván emléket állítani. `Az érdekességét az adja, hogy egy motoros a körforgalomban saját magát láthatja.` A két pirogránit szobor közül az elsőként felállítottat ismerősként üdvözölhetjük, hiszen bronz változata néhány éve látható volt az Őszi Tárlaton, ahol elnyerte a fődíjat. A két motorosban rengeteg munka fekszik, a kisebbet Nagy Attila tíz évvel ezelőtt kezdte el Pécsen, a másikat a közelmúltban készítette el.
A több részből összeillesztett első szobrot csapokkal erősítették a Kinizsi és Táncsics utca találkozásánál kialakított posztamensre, a Teleki és Vöröskereszt utcai forgóba még valószínűleg a héten, de legkésőbb a jövő héten kikerül a másik motoros.
Nagy Attila azt is elárulta a Promenád.hu-nak, hogy következő munkája Dömötör János művészettörténész díszsírja lesz. A bronzöntőtől most került ki a nyers öntvény, a szobrot még cizellálni kell, mielőtt helyére kerül.
Kokovai Péter