A kimagasló teljesítmény belülről fakad, és nemcsak azt ösztönzi, aki eléri, hanem az illető környezetét is fogalmazott az átadó eseményen a közgyűlés elnöke, Magyar Anna, mielőtt átadta az elismeréseket az idei kitüntetetteknek, megköszönve a munkájukat.

A Csongrád Megye Egészségügyéért Díj annak az egyénnek és közösségnek adományozható, aki a megyében vagy a megye érdekében a betegségek megelőzése, a gyógyítás és rehabilitáció, valamint az egészségügyi igazgatás területén kimagasló eredményt ért el. Idén Dr. Pásztor Imre, a Dr. Bugyi István Kórház osztályvezető főorvosa, valamint Dr. Somfay Attila, a CSMÖ Mellkasi Betegségek Szakkórháza orvosa kapta.

A Csongrád Megye Közigazgatásáért Díj annak az egyénnek és közösségnek adományozható, aki a megyei önkormányzat vagy a megye érdekében kimagasló önkormányzati vagy közigazgatási munkát végzett. Az elismerést Dr. Villányi-Kis Ildikónak és Vadász Csabának, a Csongrád Megyei Önkormányzat Hivatala két aljegyzőjének ítélték oda a képviselők.

Mindkét kitüntető díj éremből, oklevélből és pénzjutalomból áll, és évente legfeljebb kettő adományozható belőlük, és közülük egy-egy ítélhető közösségnek. Mindkettőt július 1-je – Semmelweis Nap és a Köztisztviselők Napja – alkalmából adják át évről évre.

Az átadó ünnepségen a Klúg Péter Általános Iskola diákjai és barátaik közreműködtek. A siketek iskolájának tanulói a Kell még egy szó c. dalt tolmácsolták jelnyelven a résztvevőknek.

Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata

Megosztom! |