– Május 21-én egy kecskeméti férfi vette észre a nagyobb mennyiségű készpénzt a lomtalanítás során kidobott könyvek között kezdte a részletek ismertetését Nyíkos Tamás, a Bács-Kiskun megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

– A Kecskeméti Rendőrkapitányság megtalálta azt a férfit, aki a kidobásra váró könyvek és limlom közé rejtette az összeget, majd arról megfeledkezve véletlenül kidobta azt.

Más forrásból megtudtuk, hogy a ladánybenei úton vették észre május 21-én, a lomtalanítás napján a polgárőrök a nem kijelölt helyre tett könyveket, füzeteket, jegyzeteket. Ekkor már ott guberált egy férfi, aki a könyvek között lévő borítékban húszezer forintosokra lett figyelmes. Megérkezett egy rendőr és átvette a pénzt. Közben kiderült, hogy a szemétkupacot egy közelben lakó férfi vitte oda, akinek nem volt tudomása arról, hogy ezen a helyen nem tehetné le a papírokat. Amelyek egyébként a férfi fiának főiskolai jegyzeteiből, könyveiből álltak, azaz nagy valószínűséggel a boríték és a pénz is onnan származott. Nehezen feltételezhető ugyanis, hogy valaki direkt odament később a kupachoz egy pénzzel teli borítékkal, és elrejtette a jegyzetek közé.

– A pénz tulajdonosa igazolni tudta, hogy övé a `talált pénz` folytatta Nyíkos Tamás. – Kihallgatásakor azonban úgy nyilatkozott, hogy 600 ezer forintot tett korábban a borítékba, és azt dobta ki. A helyszínre az utolsóként, és két közterület-felügyelővel együtt érkező rendőr a `talált pénzt` egy – a már helyszínen lévő nőtől -, címletekként, a darabszámot és az összeget is jegyzőkönyvezve vette át. Az összeg ekkor bizonyíthatóan 400 ezer forint volt.

A pénzt elveszítő személy vallomása, valamint egyéb körülmények okán, ismeretlen tettes által elkövetett lopás miatt, azután eljárást kellett indítson a Kecskeméti Rendőrkapitányság. Az eljárás még nem zárult le. Így egyelőre még mindig nem tisztázott, hogy eredetileg 600 ezer, vagy 400 ezer forint volt a borítékban. Ami viszont már biztos: 400 ezret hétfőn átvett az összeget szemétként kezelő tulajdonos.Forrás: baon