A projekzárón megjelenteket dr. Martonosi György polgármester köszöntötte, aki beszédében kiemelte az intézményben már megvalósult fejlesztéseket, majd kitért a pályázat fontosságára. A településvezető megköszönte mindazok munkáját, akik közreműködtek a projekt sikerében.

Csoda történik Maroslelén, egy olyan csoda, amelyre már több éve várunk mondta Vinczéné Faragó Anikó, a Maroslelei Általános Művelődési Központ Általános Iskolájának igazgatója. Hozzátette: a négy tantermi csomagból, három a felső tagozatosok, míg egy az alsós diákok tanulását fogja segíteni. Az informatikai terembe 8 PC csomag érkezett, így nagy változás vár szeptembertől a gyerekekre.

Az eszközök használatával egészen más típusú órákat tarthatnak szeptembertől a pedagógusok, és a tanulók tudása is változni fog, hiszen sokkal több vizuális információhoz jutnak majd, amelyekkel könnyebben rögzülhetnek a tananyagok.
Az egyik tábla a matematika terembe került, ahol fizika és kémia órákat is tartanak, de interaktív tábla segíti majd a földrajz, a történelem és az angol oktatását is. Olasz Mónika