Két színpadon mintegy harminc színházi előadást tartanak a Szegedi Várjátékok keretében.
Az első négy napon a gyerekek zenés mesejátékok, musicalek segítségével ismerkedhetnek meg a magyar népmesék világával, majd találkozhatnak Aladdinnal, Szaffival és Zorrókával, és az is kiderül, Maszmók milyen kalandokat él át Afrikában. A gyermekelőadások mellett a legkisebbek kreatív népi játékokon vehetnek részt a Móra Ferenc Múzeum és a vár közötti téren. Az előadások között kézműves-foglalkozások várják a gyerekeket, akik a babasarokban és az ugrálóvárban is eltölthetik idejüket. A programok sora különböző vetélkedőkkel bővül, az igazán kalandvágyók a szalmabála labirintusba is bemerészkedhetnek.
A már megszokott programokon kívül idén is invitálja az ifjakat a Kapaszkodó-Kamoszodó, amely a gyermekek, illetve fiatalok egészséges életmódra való nevelését szolgálja ennek keretében a Némó Úszósuli Nyári sporttáborral és a SZTE Rekreációs tanszékkel működik közre a várjátékok.
Mindenfajta kiegészítő szolgáltatás ingyenes lesz idén, a kézműves foglalkozáson át a sportrendezvényekig. Az előadások jegyárai ugyanúgy, mint tavaly 600-tól 2.500 forintig mozognak. A gyermekeknek itt lesz János vitéz, Lovagmese, Magyar Népmesék, Aladdin, Misi Mókus, Zorróka, Maszmók Afrikában, Szaffi mesejátékokat láthatják.
A felnőtteket az Egy csók és más semmi, Szelavi, 80 nap alatt a Föld körül című produkciókkal várják.Forrás: szegedma