Hozzávalók:
egy fél fej reszelt vöröshagyma
1 evőkanál levesízesítő por
1 csipet őrölt köménymag
1 kiskanál cukor
1 kiskanál pirospaprika
1 evőkanál olaj vagy egy fél evőkanál zsír
3 tojássárga
2 dl tejföl

1 csokor snidling
ecet
Elkészítése:
A zsiradékon világosra pirítjuk a vöröshagymát, meghintjük a pirospaprikával, hozzáadjuk a köménymagot, és felengedjük egy liter vízzel. A levesízesítővel meg a cukorral ízesítjük, és 10 percig forraljuk. Simára keverjük a tojássárgákat a tejföllel, és állandóan kevergetve rászűrjük a forró levest, meghintjük az összevagdalt snidlinggel, és ha a tejföltől nem elég pikáns az íze, pár csepp ecettel utána savanyítjuk.