A tőlünk keletre örvénylő ciklon ismét a Kárpát-medence fölé húzódik, és hatására a keleti megyékben borongós időre, szórványosan esőre, záporokra van kilátás, helyenként a szél is megerősödik. Fejfájás, vérnyomás ingadozás, ízületi panaszok, levertség jelentkezhetnek.

Ugyanakkor a Dunántúlon a napos időben erősödik a felmelegedés, de szélre itt is számítani kell. Alapvetően azonban kedvezőek lesznek az élettani feltételek. Szabadtéri programokat itt és a középső megyékben bátran lehet szervezni, de inkább kirándulásnak kedvez az idő, mint a strandolásnak. Ezeken a területeken nyáriasan, míg keleten kicsit vastagabban öltözzünk.

A légszennyezettség alacsony, a pollenek közül legnagyobb arányban a pázsitfűfélék és a csalánfélék vannak jelen, de egyre nagyobb számban kerül a levegőbe a lórom és az útifű virágpora is.

A közlekedőket nyugaton az erős napsütés, míg keleten az erős oldalszél, a vizes útszakaszok zavarhatják. Egy-egy zivatar is kialakulhat. Az időjárás-változás hatására figyelmetlenebbek lehetünk.forrás: hirszerzo.hu