Mint arról már beszámoltunk a tervezett szakmai tudás- és vizsgaközpont területét a város biztosítja, az oktatást pedig az iskola és a Fekete Sas üzemeltetője szervezi meg. A diákok szeptembertől az iskola eddigi tanétterme helyett Vásárhely egyik legpatinásabb épületében, egy négycsillagos szálloda szomszédságában és a magas szintű vendéglátó-ipari tevékenységet folytató intézménnyel együttműködve szerezhetik meg a gyakorlati ismereteket, rendezhetnek szakmai versenyeket, kurzusokat. Az új tankonyhán és tanétteremben az első éves diákoknak oktatják majd a szakma alapjait, valamint a végzős diákok számára – akik a város különböző vendéglátó vállalkozásainál töltik gyakorlatukat a vizsga előtt hathetes szintre hozó képzésen vehetnek itt részt.

Farkas Zsuzsanna kérdésünkre elmondta, elkezdődtek a munkálatok, azok rendben is haladnak, a Bartók Béla utcai tankonyha berendezései fognak átkerülni a Sasba. Augusztus elejére várhatóan a készen lesznek a építési feladatokkal, akkor átadásra kerülhet a konyha, így szeptember elsejétől a fiatal szakácspalánták már itt dolgozhatnak.

Az igazgatónő elmondta, a gyermekek csak profitálhatnak abból, hogy a régi helyen már megkezdett magas színvonalú munka egy központi, gyönyörű, új helyen folytatódhat.

Szombat Mihály

Megosztom!
|