Kedves Hallgató!
Akármerre járunk az országban, azt tapasztalhatjuk, hogy a településeken nagyon sok kocsma vagy pub található. Vannak olyan helységek, ahol csak egy utcában majdnem 30 kocsma van. Bár sejtem, hogy a legtöbb kis kocsma kétségbeesett emberek vállalkozásai, akik más munkalehetőség hiányában ilyen területen próbálnak jövedelmez jutni. Mégis szomorú képet rajzol sok családról, melyekben az apa vagy nagyapa ahelyett, hogy otthon töltené szabadidejét a gyerekeivel, unokáival, az utolsó pénzt játékgépekbe dobja, este félrészegen jön haza, ahol már rettegő gyerekek várnak rá, akik nagy valószínűséggel előbb utóbb szintén az alkoholban keresik majd vigasztalást az élet problémáira.
Mi lehet megoldás erre a súlyos helyzetre?
Nos elsősorban az, hogyha az emberek visszatalálnának Istenhez. Akkor már nem a pálinka töltené ki az űrt a szívükben, hanem Teremtőjük. Hány családnak kell még tönkremennie ahhoz, hogy belássuk, az alkohol nem old meg semmit? Hány gyermeknek mérgezzük még meg gyermekkorát azzal az undorral, amit akkor éreznek, amikor egy büdös és már alig beszélni tudó apuka jön haza este és ahelyett, hogy beszélne velük a nap élményeiről, már csak Tv-t néz vagy feleségével veszekszik, mert másra már nem képes.
Kedves hallgató, ha ön ismer egy ilyen apát, imádkozzon érte, mert a valószínűsége annak, hogy ő az alkoholról lemond, egy csodával egyenlő. Ha talán éppen ön egy ilyen apa, aki vasárnaponként, ahelyett, hogy reggel a családjával templomba menne és délutánra egy szép kirándulást tervezne, a kocsmában ül és költi el a családja pénzét, gondoljon arra, hogy az ön kezében van egy pár ember élete melyeket Isten bízott önre, hogy vigyázzon rájuk.
Egy jó apa olyan, mint egy erős védőgát a családban. Ha jön az áradás, mindenki a gátban bízik, de jaj ennek a vidéknek, melynek a gátja lyukas vagy gyenge vagy túl alacsony. Jaj annak a családnak, ahol a családfő nem az Isten segítségével élve gátként áll a nehézségek élén, felelősséget vállalva, hanem kocsmába menekül és ott mint egy kisbaba a bort szürcsöli.
A Biblia a következő szavakkal illeti az ilyen embereket:
`A bor csúfolódóvá tesz, a részegítő ital lármássá. Senki sem bölcs, aki attól tántorog.`

Megosztom!
|