Az együttes három helyszínen rendezi meg az eseményt, Pécsen és Temesváron már lezajlottak a programok tudtuk meg Kolonics Erika elnök-helyettestől. Az együttes 1989 óta szervez nemzetközi néptánc fesztiválokat.

Ritkán látható, hogy egy ilyen találkozón nem csak a Kárpát-medence együttesei lépjenek fel, most azonban egy török csapat a Hasam együttes is bemutatta előadását. Kolonics Erika elmondta: a törökökkel régi együttműködés fűzi össze együttesüket, amely főként cserekapcsolatokra épül. Mellettük a Szeged Táncegyüttes, az algyői Gyöngyvirág Néptánccsoport és a mezőtelegdi Pacsirták Néptáncegyüttes táncosait láthatta a publikum.

Az elnök-helyettes a fesztivál jövőjéről is beszélt: a hasonló rendezvények jövője mostanában elég bizonytalan, hiszen egyre szűkösebb források állnak rendelkezésre. A mostani esemény azonban kissé más mint a többi, hiszen a Szeged Táncegyüttes által szervezett találkozókon a szülők, és a tagok is sokat segítenek, nem ritka az sem, hogy szállást biztosítanak a vendégeknek.
Martonosi János