Csütörtökön a póni egyesek, a nagy egyesek és a nagy négyes kategória hajtói indultak. A póni egyesnél finn győzelem született a magyar Kenéz Fruzsina és Mátyás Márton előtt. A nagy lovak egyes fogatainál a kecskeméti Nyúl Katalin váltotta be a hozzá fűzött reményeket, hiszen egy magyar és egy finn hajtót leelőzve a dobogó legfelső fokára állhatott fel. A két hódmezővásárhelyi hajtó Fábián László negyedik, míg Gáspár Szilvia ötödik helyen végzett.

A négyesfogatok díjhajtásában Kecskeméti László a bugaciak hajtója bizonyult a legjobbnak, megelőzve Bánfi Csabát és Svejk Józsefet.

Eközben Hollandiában is a díjhajtásban mérték össze tudásukat a pónifogathajtók. Északi fölény jellemezte az eredménylistát. A hazai Hölle Martin a 17. helyen végzett az egyes póni kategóriában. A ketteseknél Magyar Koppány a tizenegyedik, megelőzve Kovács Zsófiát. Osztertág Kristóf a tizennegyedik lett.

Pénteken a világbajnokságra készülő kettes fogathajtók díjhajtása következik, amiről Baranyai Antal ismét jelentkezni fog.Nagy Ágnes