A 2-es villamosvonal építése újabb fontos lépéshez érkezett. A kivitelező a Rókusi körút Tesco felőli oldalán útszélesítést és felújítást végez, valamint folytatja a vágányépítést. Ennek érdekében a tervek szerint június 21-én, kedd reggeltől a Kossuth Lajos sgt. irányába tartó közúti forgalmat a Rókusi körút külső részére terelik a Csáky József utca és a Kisteleki Ede utca között. Az érintett szakaszon már elkészültek a körút szélesített és felújított közúti sávjai. A forgalom változatlanul kétszer egy sávon haladhat.

A forgalomváltozás korlátozásokat von maga után. A Körtöltés utca Rókusi körúti csatlakozását a tervek szerint átmenetileg lezárják. Az átjárást a Szatymazi utcánál biztosítják. A Kisteleki Ede utcánál a keresztforgalom véglegesen megszűnik. A szervízútról csak jobbra lehet kikanyarodni a rókusi körútra. A lezárás idején a jelzőlámpák a Csáky József utcai kereszteződés kivételével nem működnek.

Az ideiglenes buszmegálló megszűnik a Körtöltés utcánál és a Kisteleki Ede utcánál, mindkét megállóhely a végleges helyére kerül.

A kivitelezés előrehaladtával várható további változásokról folyamatos tájékoztatást adunk. Bővebb információ: www.ujpalyan.hu.

Az új 2-es villamosvonal kiépítése a Szeged elektromos tömegközlekedés-fejlesztése projekt része. Kivitelezője a Szeged Villamos 2 Konzorcium tagja a Brno-i OHL ZS, a.s., a Középszolg Kft és a Kelet-Út Kft. , mely nettó 2,1 milliárd forint értékben vállalta, hogy kiépíti a 2-es villamos szárnyvonalát a Csongrádi sugárúttól a Kossuth Lajos sugárútig, ahol majd hozzákapcsolódik az 1-es villamosvonalhoz. Az új pályaszakasz teljes egészében környezetbarát füvesített vágány lesz. A 2-es villamos megáll majd a Kisteleki Ede, a Szatymazi, a Körtöltés, a Csáky utcánál és a Vértói útnál, végállomása a Vértó melletti hurokfordulóban lesz.Forrás: szegedma