Az V. Országos Felsőoktatási Versenyen az ezer fő alatti kategóriában a nyíregyházi Szent Atanáz Görög Katolikus Hittudományi Főiskola, az 1000 és 10 ezer közöttiek versenyében a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola végzett az első helyen. A bázisiskolák versenyében, az általános iskolák kategóriában Hevesből a HVNOI Körzeti Általános Tagiskola, a középiskolák közül a kisteleki Térségi Közös Igazgatású Közoktatási Intézmény Rózsaliget Kollégium nyert. A megmérettetésre idén 32 felsőoktatási intézmény és 20 bázisiskola nevezett közölte a Magyar Vöröskereszt kedden az MTI-vel.
A véradók világnapján országszerte közel 50 helyszínen tartott véradást a Magyar Vöröskereszt. Rendhagyó véradási- és adománygyűjtési akciót tart a Catch Chemotox és a Magyar Vöröskereszt “Ne a szúnyogoknak add a véred` mottóval július 30-ig. A www.catchchemotox.hu/veradas oldalon a szervezők szerdán egy számlálót helyeznek el és minden regisztráció után 100 forintot utalnak a Magyar Vöröskereszt számlájára addig, amíg 1 millió forint össze nem gyűlik.
A véradók világnapját június 14-én ünneplik az ENSZ Egészségügyi Világszervezete, a Nemzetközi Vöröskereszt, a Véradók Szervezeteinek Szövetsége és a Nemzetközi Vértranszfúziós Társaság javaslatára. E napon született ugyanis az osztrák származású, amerikai Karl Landsteiner Nobel-díjas orvos, a vércsoportok felfedezője.Forrás: MTI