A 11. osztályos tanulók még nem tanulták azt a korszakot, melyet az Emlékpont bemutat, viszont az intézmény munkatársai mégis próbáltak olyan programokat összeállítani, mellyel a bemutatott időszakot közelebb tudják vinni a jövőre érettségiző diákokhoz. A látogatók a feladatok részeként archív felvételek segítségével fedezték fel a várost, majd kielemezték hogy mi változott az elmúlt 50 évben az adott utcarészben, az Iván szobor történetét játékos feladványokban, szituációs gyakorlatok és élőképek során próbálták bemutatni, de feladatuk volt a számukra még ismeretlen korszakot néhány klasszikus és kevésbé ismert viccel feltárni, és megérteni. Mindezek mellett a rocktörténet sem maradt el tájékoztatott Elek András, az Emlékpont közönségkapcsolati munkatársa.

Németh István, az Emlékpont Múzeum történésze elárulta, az osztályok forgórendszerben vesznek részt a programokban, így a diákok egy-egy órát töltenek el minden feladattal. A Galériában négy csoportra osztottak egy osztályt, és mindenki kapott egy viccgyűjteményt az 1945 és 1990 közötti korszakról, melyet feldolgoztak, és a többi csoport előtt tolmácsoltak.

Az utolsó napokban jól esik a diákoknak, hogy nem az iskolában kell lenniük, és mivel nagyon jó a munkakapcsolat az Emlékponttal, ezért úgy döntöttek, hogy egy kihelyezett tanítási délelőttöt tartanak az intézményben tudtuk meg Domonkosné Balogh Irén pedagógustól.

Kirtyán János 11. évfolyamos tanuló elmondta, nagyon érdekes délelőtt előtt állnak, főként azért, mert a történelemmel most képek és zenék segítségével ismerkedhetnek meg. Olasz Mónika