A könnyűzenei koncertek mellett a szombati nap a hagyományőrzésről és kultúráról szól(t) a Löszön, amelynek reggeli programjaiban népzenés ébresztő, és népdalköri bemutatkozók is helyet kaptak. A látogatók számával is elégedettek lehetnek a szervezők, bár a borongós ég talán többeket eltántorított, de mivel nem volt eső, senki sem ázott el.

Valódi vásári utca vezet el a tájházhoz, ahol a színpadi programokat tekinthetik meg, de még az épület mögött is várják a kikapcsolódni vágyókat, mondta el Sulyok Zoltán, az egyik főszervező. Minden évben tartogatnak olyat, ami még eddig nem volt, az idén igazi különlegesség a vásári bűvész, valamint a vásárhelyi galambászok jelenléte ritka galambokkal, amelyeket még röptetni fognak.

A Gazdasági Egyesület is kitett magáért, hiszen több standon jelen vannak, ennek egyik része egy országosan is egyedülálló pásztorkiállítás. Emellett, ami a kézművesség, népi művészet és gasztronómia kategóriájába belefér, szinte mindennel lehet találkozni.

A programok sem hagynak kívánnivalót, a zenekari fellépések mellett, huszár és lovas bemutatók, sétakocsizás, terelőkutya bemutató, rovásírás oktatás és rengeteg egyéb érdekesség kínálkozik még délutánra is. A gyermekeknek filmvetítéssel, ugrálóvárral, és kirakodóvásárral kedveskednek.

Szombat Mihály