Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja a napokban először a Facebookon fogalmazta meg azt a véleményt, hogy az őszödi beszédet Gyurcsány Ferenc és köre adta át a sajtónak. Szombati sajtótájékoztatóján álláspontját megerősítve elmondta: az elmúlt években annyi “torz vélemény” jelent meg ezzel kapcsolatban, hogy szükségesnek látott iránymutatást adni arról, mi történhetett a rendelkezésére álló információk alapján.

Kitért arra is, nem tartja ördöginek a beszéd kiszivárogtatását, azt viszont igen, hogy a szocialista frakciót az elmúlt években többen ezzel vádolták és árulónak kiáltották ki, miközben “ennek közelében sincs a valós helyzet”.

Gyurcsány Ferenc szombaton ugyancsak a közösségi oldalon reagált párttársa szavaira. “Azt állítja Szanyi Tibor, hogy én szivárogtattam ki az őszödi beszédet. Bizonyítékot nem mutat, logikai következtetés alapján jutott erre a véleményre. Tibor téved. Amit tudok az ügyről, azt elmondtam pár hete a frakciónak” – írta a volt kormányfő, hozzátéve: “nincs ez rendben, fröccsen a sár, és van, aki tapsikol benne”.
Forrás: MTI