Nagyon fontos, hogy a hűtőlánc ne szakadjon meg hosszú időre hangsúlyozta vendégünk. Az a legjobb, ha a nagy hőségben az autónkban van egy kis hűtőtáska vagy a vásárolt terméket letakarjuk egy pléddel. Miután hazaértünk, mossuk le hideg vízzel a húst, majd egy üveg- vagy kerámiaedénybe téve tegyük a hűtő felső polcára.

A klopfolással kapcsolatban Molnárné Kecskeméti Rita elmondta, ha a sütéshez használjuk a húst, és nagyon megklopfoljuk, akkor nem azt érjük el, hogy a rostok fellazulnak, hanem a felső rétegét megroncsoljuk, és ezáltal óriási hibát követünk el. Az a legegyszerűbb, ha fóliát teszünk a húsra, és úgy klopfoljuk.

Ha klasszikus sülthúst szeretnénk készíteni, a legfontosabb, hogy ne egy száraz ételt tegyünk a vendégünk és a család elé. Ezért ne roncsoljuk meg a hús külső részét, illetve tegyük intenzív, meleg grillrácsra és a hústűt ne szúrjuk a husiba. Süssük magas lángon mindkét oldalát 30-40 másodpercig, azért, hogy a hús felülete meg tudjon kérgesedni, és a húslé benne maradjon. Ezt követően a szokott módon a hús vastagságától süssük tovább. Olasz Mónika