2011 nyarán sem maradnak táborozási lehetőség nélkül a vásárhelyi gyerekek: a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ több, mint tízféle tábort és nyári kikapcsolódási lehetőségeket kínál a kicsiknek és a nagyobbaknak egyaránt.
A természetbe vágyókat jurtával, íjászkodással, túrázással és sétakocsikázással várják a szervezők; a kis kalandorok izgalmas kincskereső játékokban, bátorságpróbákon vehetnek részt, jurtában alhatnak és akár elhagyott szigeten is kalózkodhatnak. A kreatív kikapcsolódásra vágyó gyermekek egyedi ékszereket és ékszerdobozokat készíthetnek, megismerkedhetnek a korongozás és írókázás rejtelmeivel, a festészet és a grafika, a néptánc és a színészkedés titkaival.
A nyári táborok nem csak aktív pihenést, hanem tanulást is kínálnak a táborozóknak: játékos angol tanulással, sakk-oktatással és gyakorlással, számítástechnikai és internetes ismeretek fejlesztésével is várják a jelentkezőket.
A táborok mellett a nyári szünet ideje alatt minden pénteken és szombaton matiné vetítéseket, júniusban pedig ingyenes délelőtti kézműves foglalkozásokat kínálnak a szervezők az érdeklődőknek.

forrás: Medgyesi Konstantin sajtóreferens Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ