Hódtálentum Tehetséggondozás Hódmezővásárhelyen és Kistérségében című pályázat keretében valósul meg a Tehetséghét rendezvénysorozat tájékoztatta portálunkat Bagi Lászlóné, projekt menedzser.

A Hódtálentum projekt szakmai része 2010. szeptember elsején kezdődött, melyben három iskola a Varga Tamás Általános Iskola, aki a konzorciumvezető, illetve Varga Tamás Általános Iskola és Klauzál Gábor Általános Iskola és Óvoda vesz részt.

A projekt főként a szakmai fejlődést célozza meg fogalmazott Bagi Lászlóné, aki hozzátette, hogy csatlakoztak a Magyar Géniusz Programhoz, felvették a kapcsolatot az Országos Tehetségsegítő Hálózattal és Tehetségpontokkal. Mindezek mellet a pályázat ideje alatt 2010. 09. 01. és 2011. 08. 31. között tehetséggondozó köröket működtetnek, szülői fórumokat tartanak, míg a gyerekek részére városi és kistérségi tanulmányi versenyeket rendeztek az év folyamán.

Továbbá hétfőn nyitották meg a Tehetséghét című rendezvénysorozatot, ahol a fent említett tanulmányi versenyek legjobbjait díjazták. A ma kezdődő programokat csütörtökön egy konferenciával zárják majd, de addig öko kiállításra várják az érdeklődőket az uszodában, melyet a három iskola tanulói készítettek el, valamint a már nagy hagyományokkal rendelkező Halmay Úszógálát kedden rendezik.