A `Volt egyszer egy vadnyugat` dallamaival és Arany János költeménnyel színesített kis műsorral indul a képzőművészeti kiállítás megnyitója, melyen beszédet mondott Dr. Havasi Katalin települési képviselő, az Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sportbizottság elnöke.

A diákok Pápai Katalin keramikus művész segítségével, már fél éve készültek alkotásokkal a kiállításra. A művész elmondta, volt benne kicsi félelem, mikor felkérést kapott a keramikus szakkör elindítására, de annak ellenére, hogy a gyermekek kicsit mások, mint kortársaik, ez a munkákon és a hozzáálláson egyáltalán nem látszott.

A szakkör végére a gyermekek száma már meghaladta a harmincat és mindannyian nagy odafigyeléssel és játékos módon oldották meg a feladatokat. A téma kiválasztásánál a kályhától, azaz az őskortól indultak el, majd egyre nehezebb, komolyabb feladatokat kaptak a diákok. A kiállítás fő mondanivalója a János Vitéz, azon belül pedig a `Nap` köré csoportosult, ahol egy-egy jelenet elevenedik meg kerámiában.

Pápai Katalin még hozzátette, több mint száz alkotás került bemutatásra, és ami érdekes nem ő motiválta a gyermekeket, hanem azok őt a féléves közös alkotások során.

Szombat Mihály