Kedden a többórás napsütés mellett már erőteljesebb lesz a nappali gomolyfelhő-képződés; szórványosan valószínű zápor, zivatar. Északnyugat-Magyarországon időnként megélénkül a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 27 és 31 fok között alakul.

Szerdán eleinte időnként, majd gyakran megnövekszik a felhőzet. Főként a nap második felében már többfelé várható zápor, zivatar. A változó irányú szél többnyire mérsékelt marad, majd a Dunántúlon néhol megerősödik az északnyugatira forduló szél. Zivatarok környezetében a széllökések helyenként elérhetik a 60-80 km/órát. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 12, 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 28 fok között alakul.

Front nincs térségünkben, ugyanakkor egyre melegebb levegő áramlik a Kárpát-medencébe. A hűvös éjszakát nyáriasan meleg nappal követi. A nagy napi hőmérsékletingás nemcsak a betegeket, de az egészséges embereket is megviselheti. A déli, délutáni órákban erős, sőt átmenetileg nagyon erős lesz az ultraibolya sugárzás, emiatt a hosszabb ideig szabadban tartózkodóknak sapka, kalap, fejkendő használata mindenképp ajánlott. A meleg időben több ivóvízre van szüksége a szervezetnek, mint egyébként.forrás: origo.hu