Június 11-én délelőtt az ünnepélyes megnyitón köszönteni is szeretnék a Csengele keresztnevű hölgyeket, akiket szombaton ebéddel is megvendégelnek. Akik ezt a ritka nő nevet viselik, és szeretnének találkozni a többi Csengelével, azok Törköly Ágnesnél jelentkezhetnek a 06-30/443-5776-os telefonszámon.

1995 óta rendezik meg a falunapokat, a pünkösdi időpontnak már hagyománya van. Az első napon a csengelei fúvósok és a mazsorett csoport felvonulásával tartanak zenés ébresztőt az utcákon. A József Attila tér kőszínpadán ezt kulturális műsor követi. Fellépnek a helyi tehetségek: népdalkör, citerazenekar, ütőegyüttes és még sokan mások, hogy aztán térzenével folytatódhasson a nap. Egy másik színhelyen motoros találkozóval készülnek, ami már szinte nemzetközinek is mondható, hiszen szomszédos országokból, sőt Lengyelországból is érkeznek motorosok.

Szentmisével indul a vasárnap, majd lovasbemutatók követik: a póni pusztaötöstől a lovas westernig. Este utcabállal zárják a napot, ahová sztárvendégként Tolvai Renátát várják. A hétfő a sporté lesz, a kispályás labdarúgó falunapi torna mellett bajnoki mérkőzésre is várják nemcsak a helyieket, hanem a környékbelieket is.
Juhász Éva

Megosztom!
|