Az első csomagot 2010. május 14-én osztották ki az intézményekben, akkor még 133 alsós tanulónak jelenleg pedig 166 gyermeknek készítenek csomagokat.
A Hotel Ginkgo Sas különtermében nemcsak a rendszeres támogatók jelentek meg, de ott voltak azoknak az iskoláknak a képviselői is, akik segítségével eljutnak a csomagok az érintett gyermekek családjához. Az iskolák igazgatói elmondták, nap, mint nap látják, mekkora segítség mindez az érintett családok életében, hiszen a folyamatosság biztosításával egy biztos pontot jelent a hétvégéikben.

Emellett, mint kiderült, sok olyan család van még, ahová elkelne a csomag, de ehhez természetesen növelni kellene a támogatottak számát. Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke ismertette a pénzügyi adatokat és a gazdálkodást, mely szerint jelen pillanatban is több mint 1 millió forint van a számlájukon.

Lázárné Megyeri Zita egy örömteli hírről is beszámolt, a nyári szünetben Bán Sándor úszóedző ingyenes úszásoktatást tart programban támogatott gyermekeknek, melyhez a strand is partnerül szegődött. Az úszóleckék idejére nemcsak a gyermekek, de kísérőjük is ingyen tartózkodhatnak a fürdő területén.

Mészáros Antal beszélt arról is, hogy több város és település érdeklődött a kezdeményezés után, hogyan működik ilyen olajozottan, erre annyit mondott, összefogás, jó szándék, és önzetlen segítségnyújtás szükségeltetik hozzá. A támogatók köre folyamatosan bővül, listájukon már 46 név, vállalkozás szerepel.

Ha Ön is a kezdeményezés mellé állna, a következő számlaszámon megteheti: 12068009-00134219-00200006

Szombat Mihály