A délelőtti programokat izgalmas események követték délután is. Egy 17 éves fiatal hölgy szabadon, csak szóra irányított két lovat a versenypályán. A ló mindent megcsinált, ha kellett le is feküdt, még a lábát is rátette a kislányra, természetesen nem okozván neki fájdalmat mondta Fehér Imre, a Székkutasi Lovasklub elnöke. Ezt követően a Nagymágocsról érkezett mazsorett csoport varázsolta el a közönséget színvonalas műsorával, melyet a csikósok bemutatója követett.

A délután színfoltja az akadályhajtás II. fordulója volt, majd a délelőtti és délutáni versenyek hat legjobbja mérte össze tudását, és végül megszületett a végeredmény. Az okleveleket és a díjakat Szél István polgármester és Fehér Imre adta át.

A pónifogat akadályhajtás eredményei:

I. helyezett: Fehér László, Székkutas
II. helyezett: Bohák András, Békésszentandrás
III. helyezett: Bálint László, Hódmezővásárhely
IV. helyezett: Sztojka Mihály, Pusztaföldvár
V. helyezett: Kis Zoltán, Hódmezővásárhely
VI. helyezett: Beréti Andrea, Kondoros

A kettesfogat akadályhajtás eredményei:
I. helyezett: Delii Dániel, Nagymágocsi Lovasklub
II. helyezett: Koncsek Ferenc, Gádoros
III. helyezett: Kovács Árpád, Csanádpalota
IV. helyezett: Olasz Lajos, Hódmezővásárhely
V. helyezett: Jusztin János, Újkígyós
VI. helyezett: Vígh László, Nagyszénás

A pónifogat kategória győztese Fehér László lett, a Lovasklub elnökének a fia. Fehér Imre portálunknak elárulta, nem is merte verseny közben nézni a fiát, de abban biztos volt, hogy esélyes a győzelemre, és mérhetetlenül büszke rá.

Az első helyezett elmondta, a lovakat szinte naponta befogja, és gyakorol a helyi lovaspályán. Szép eredményeket ért már el Békés és Csongrád megyében, de eddig a falujában nem tudott soha bizonyítani, évek óta idén nyert először. A Székkutasi Lovasklub tagja csak amatőr szinten versenyzik, és a szabadidejét mindig a lovakkal tölti. Olasz Mónika

További képekért kattintson a Galériába!