A közönség és az EnterNet Vásárhelyi KS játékosai egyaránt meglepődtek bemelegítéskor: egy rendkívül magas szerkezetű, és igen jól dobó játékoskerettel érkezett az egykori kiváló vásárhelyi játékos, Góbi Ricsi – aki visszavonulása óta a fehérvári csapat edzője.

A meglepetés a mérkőzés elején is folytatódott: a fehérváriak legmagasabb játékosai nem kerültek be a kezdőcsapatba. A Kosársuli így kényszerből zónavédekezést választott, ami remekül bevált, hiszen 5 percig nem tudtak betalálni a vendégek. Igaz a kék/sárgák is sokat hibáztak, de Babut és Vas jóvoltából 10-0 állt az eredményjelzőn. Góbi mester időkérése sem sokat segített, nem volt egy súlycsoportban a két csapat. A Kosársuli említett két játékosa továbbra is szórta a pontokat, amire alig tudtak válaszolni a fehérváriak. Úgy tűnt, hogy 21-6 lesz a negyed végeredménye, de egy utolsó másodperces triplával csökkent az előny.

A második negyed elején már magasabb szerkezettel lépett pályára a vendégcsapat, ezért emberfogásra váltott a Vásárhely. A 12. percben 26-9-es mérkőzésállásnál azonban nagy baj történt: Szilágyi, a Kosársuli játékmestere rosszul lépett és megsérült. Minthogy Dani Zoltán hetek óta harcképtelen, így irányító nélkül maradt a csapat. A fiatal Dobos és Grezsa nem igazán vált be ezen a napon, ezért Utasira maradt a feladat. A rendkívül meleg, párás teremben mindkét csapat sokat cserélt. A negyed kiegyenlített küzdelmet hozott, a Fehérvárnál Gorszki Jaroszlav, a Vásárhelynél Utasi Gábor dobta a legtöbb pontot. A vendégek egyszer felzárkóztak (33-22), de jobb védekezése miatt a hazai csapat előnye szépen növekedett. 44-26 állt félidőben az eredményjelzőn, ami biztos Kosársuli győzelmet sejtetett.

A második félidő elején fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az EnterNet centerei (Kukla és Babut) foghatatlanok voltak, a vendégek viszont triplákkal tartották magukat. A 26. percben 57-41 volt a mérkőzésállás, de az egyre fáradó vásárhelyiek azonban egyre többet hibáztak. A fiatal Schéda szép kosarai kevésnek bizonyultak, mert a fehérvári center (a 208 cm magas Horti) számolatlanul dobta a pontokat. Ráadásul újabb négy triplát is bevágtak a Góbi tanítványok – így elfogyott a hatalmas előny: 61-60, majd 65-63 lett az állás. A vásárhelyiek harmadik negyedben kapott 37 (!!) pontja egészen elképesztő produkció volt…

Az utolsó negyed elején Kukla két triplája és remek palánk alatti játéka révén 74-65 lett. A Fehérvár rendkívül motiváltan játszott az egyre fáradó hazaiak ellen, akik csak szerencsétlenkedtek támadásban. A 38. percben Utasi nyolc méteres triplájával 77-70 lett, a végjáték mégis döbbenetesre sikerült. A három fiatal játékvezető sajnos főszereplővé vált. Előbb Kukla ellen támadásban (nem látszott miért) sportszerűtlen hibát fújtak, amiből a Fehérvár négy pontot dobott. (77-74) Ezután Utasi, majd Gorszki is bevágott egy-egy triplát. (80-77). Az utolsó percben az orosz légiós lépéshiba (!!) után dobott kosarat (80-79), majd Utasi értékesítette mindkét büntetőjét. (82-79) Két másodperccel a vége előtt Gorszki tripláját lépéshiba (??) miatt nem adták meg, így nem lett hosszabbítás, a Kosársuli győzött.

EnterNet Vásárhelyi KS – MKB Euroleasing Fehérvár KC 82-79 (21-9, 23-17, 20-37, 18-16)

Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: dr. Varga, Mester és Vadász.

Kosársuli: Szilágyi, UTASI 19/9, VAS 17/3, BABUT 19, KUKLA 18/6,

csere: Schéda 5, Grezsa 4, Czuprák, Dobos, Rácz

dr. Elek András edző: “Remekül kezdtünk, de egyetlen irányítónk korai kiválása nagyon rosszul érintett bennünket. Gratulálok a csapatnak, nagyot küzdöttek ezért a győzelemért. Köszönjük a közönség egész éves segítségét.”

Megosztom! |