A Díszközgyűlés első részében ünnepi beszédet mondott Botka László, Szeged polgármestere, aki a szabadság és felelősség fogalmai köré építette mondanivalóját, felhívva a figyelmet arra, hogy a politikai ellentétek miatt e két fontos momentum a város életében kezd megingani. Emellett együttműködést kért a Fidesztől.

Az ünnepi műsor kereteiben verset mondott Székhelyi József színművész, több előadást hallhattunk a Szegedi Szinfónikus Zenekartól, továbbá fellépett László Boldizsár operaénekes és a Szeged Néptáncegyüttes is.

Az ünnepséget Rácz Tibor színművész moderálta.

A Hídivásár megnyitóját követően a közgyűlés a városháza dísztermében folytatódott, ahol átadásra került a díszpolgári cím, a Pro Urbe díjak, a Szegedért emlékérmek és a Szeged Nemzetközi Kapcsolataiért emlékérmek.

Az elismeréseket Dr. Mózes Ervin címzetes főjegyző ismertette. 2011-ben Szeged város díszpolgára lett Gyimesi Kálmán operaénekes, a Szegedi Nemzeti Színház örökös tagja.

Pro Urbe díjban részesült Dr. Ormos Pál biofizikus és Prof. Dr. Lanovics János gasztroenterológus.

Szegedért emlékérmet kapott Kothencz János, az ÁGOTA Alapítvány alapító-elnöke, Kővári Árpád kézilabda edző a sport területén végzett kiemelkedő munkájáért, Dr. Szűcs Péter orvosszakmai és igazgatói tevékenységéért, Bagaméri László a sport és az újságírás területén elért teljesítményéért és Csapó Géza, a sport területén elért eredményeiért.

Szeged Nemzetközi Kapcsolataiért emlékérmet vehetett át Prof. Dr. Pál József és Prof. Dr. Varga Endre.Forrás: Hir6