Szombaton késő délután a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Aranyosapátinál három helyi fiatal ment fürödni a Tiszába. A jelenlegi adatok szerint a parttól 6-7 méterre kettőjüket elsodorta a folyó, harmadik társuk hiába próbált segítségükre sietni – közölte vasárnap Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. Elmondta: a bejelentést követően megkezdett kutatás során az éjszaka megtalálták az egyik elmerült 17 éves fiú holttestét, a másik, 20 éves fiatalembert azonban hiába keresték.

A kutatást vasárnap délelőtt a speciális mentők segítségével újra kezdik.
A vízbe fulladt, illetve az egyelőre eltűntként kezelt fiú ügyében a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárást indított.

A szóvivő hozzátette: a szabadvizek minden évben több áldozatot szednek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – általában az emberi felelőtlenség következtében. A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy a hirtelen mélyülő, kiszámíthatatlan folyókban, tavakban csak a kijelölt helyeken fürödjenek, ittas állapotban, valamint éjszaka és korlátozott viszonyok között ne menjenek a vízbe!

Kisgyermeket egyetlen pillanatra sem szabad felügyelet nélkül hagyni a parton. Aki nem tud jól úszni, még a sekély vízbe se menjen be, mert a meder és a sodrás kiszámíthatatlan lehet. Csónakban, illetve más vízieszközön ajánlott (jet-skin, vízisín kötelező) a mentőmellény viselése.Forrás: Független Hírügynökség