Kerékpár vásárlása előtt érdemes átgondolni azt a célt, amire a bicikli kell. Fontos szempont a külalak is, de döntsünk kényelem és célszerűség szerint. Meg kell különböztetni a kerékpárokat alak szerint, vannak női és férfi járművek is, de nagyon elterjedt az unisex váz mondta vendégünk.

A mai kerékpárok között rengeteg a választék, attól függően, hogy milyen célra használják, akár a domborzat szempontjából is. A sík területen nem szükséges nagyon sok sebesség, minimális kezelést igénylő kerékpárt kell választani. Azok, akik naponta nagy távolságokat tesznek meg vagy a mozgásuk kissé nehézkes, közlekedhetnek elektromos kerékpárral is.

Hódi András a felszerelésekről is beszélt. A biztonsági berendezések nélkülözhetetlenek, a biciklin 2 darab működő, üzemképes fékberendezés legyen. Forgalomban kerékpár csak úgy vehet részt, ha világító berendezéssel is felszerelt, nem elegendő, ha a zsebben visszük.

Schwinn-Csepel-Hódkerék kerékpár és sport szaküzlet, szervizben nem csak kerékpárokat, hanem különböző kellékeket és a biciklizéshez szükséges ruházatot is megvásárolhatjuk. A vásárláskor kiválasztott eszközöket, kiegészőtek fel is szerelik, illetve javításokat is vállalnak. A 22 éve működő üzlet Hódmezővásárhelyen, a Bajcsy-Zsilinszky utca 37. szám alatt található. Ha kérdése lenne felteheti, a 0662/222-284-es telefonszámon. Olasz Mónika