A jövőben változnak a közigazgatás megnevezései, a kistérségeket járásoknak fogják hívni, és mint központ ez is indokolta, hogy Vásárhelyre kerüljön az ÁNTSZ kirendeltsége. Ez a földrajzi változáson túl természetesen a személyi struktúra átalakítását is maga után vonja, mondta el dr. Kallai Árpád.
Átmenetileg a kórház épületében a Zrínyi utca felől kap helyet az ÁNTSZ, ahol nemcsak az egészségüggyel és egészségvédelemmel foglalkozó munkatársak lesznek megtalálhatók, hanem az egyéb kistérségi hatósági ügyek szakemberei is a kórház területén fognak dolgozni.
Dr. Kallai Árpád hangsúlyozta, mindez a vásárhelyiek érdeme, és lényeges könnyebbséget jelent a mindennapokban, hiszen például a Családvédelmi Szolgálat is Vásárhelyre kerül. Engedélyezési, népegészségügyi és a járványügyi feladatok központja is lesz a város, így helyben lehet ezeket az ügyeket intézni.
Jelenleg az informatikai hálózat szerelése folyik és maga a költözés, bepakolás. Ez azt jelenti, hogy egy pár napon belül már a gyakorlatban is felkereshető az ÁNTSZ vásárhelyi központja.
Szombat Mihály

Megosztom!
|