A Hódmezővásárhely és Kistérsége Nyugdíjas Szervezetei Szövetsége által rendezett kiállításon megjelenteket Oskovics György, a Hódmezővásárhelyi Nyugdíjas Szövetség elnöke köszöntötte, majd a tárlatot Almási István nyitotta meg. Az alpolgármester beszédében szólt arról is, hogy a szépkorúak élete az utóbbi évtizedekben egyre inkább kitolódott, és szerencsére hazánkban is egyre több azok száma, akik ezt a kort egészségben élik meg, tele vannak ambícióval és kreativitással.

A tehetség nem korfüggő. A kiállításon az idei évben 21 nyugdíjas állította ki műveit, és az idei évben szentesiek is szerepelnek az alkotók között mondta a nyugdíjas szövetség elnöke. Oskovics György úgy véli, amikor a jólétről beszélünk, nem csak az anyagiakra kell gondolnunk, hanem a szellemi és lelki jólétre is. A tárlat – melyet május 20-ig tekinthetnek meg az érdeklődők – pontosan ezt szolgálja.

Kis Lajosné nyugdíjas tanárnő kedvence az ikontechnika. A tárlatra is egy ikonnal és egy táblakép másolattal készült. Az amatőr művész elárulta, a legcsodálatosabb kikapcsolódás számára az, amikor alkothat.

Kása Mária három festményét tekinthetik meg a kiállításra érkezők. Mint mondta, a vörösiszap- katasztrófa idején éppen a területen tartózkodott, megállították éjszaka, és nem tudott tovább utazni. Azt festette meg vászonra egy hét alatt, amit másnap reggel látott, köztük egy kutyát is. Olasz Mónika