Ép eszű ember ki sem mozdul otthonról ilyen vasárnap délelőtt, a két együttes azonban úgy döntött, hogy a szakadó eső ellenére elkezdi a mérkőzést. Sajnos a rossz idő miatt sokan lemaradtak a találkozóról, de a legelszántabb fanatikusokat még így sem lehetett visszatartani attól, hogy megnézzék a város legújabb sportjának hazai debütálását.

A borús idő miatt egyhangúan csordogált a mérkőzés, a színvonal kritikán aluli volt és erről nem a Crossroad Angels tehetett. Első négy ütőjüknek (Sáfrány Zoárd, Hegyi Gergő, Körmöczi Gábor, Bényi Kornél- ő dobásban is remekelt) köszönhetően fokozatosan léptek el, igaz a 11-3-as negyedik inninges vezetésüknek volt pár pozitívuma is számunkra.

John Strauss, Beavers pályafutása legjobb dobóteljesítményét nyújtotta. Négy játékrész alatt 7 strikeout és 10 séta- utóbbi nem túl jó, de ha az eddigi számokat nézzük (Mikepércs ellen: 16 séta, 424 15 séta) akkor mindenféleképpen látható a javuló tendencia. Az ütés mintha meg sem kottyanna neki. Olyan könnyedén küldi a külső védők mögé a labdát, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, a hódmezővásárhelyi pálya hosszú jobb oldali része miatt ez most “csak` két triplára volt elég.

Czeglédi József, hétről hétre bizonyítja miért ő a harmadosztály legjobb catcherje és természetesen most is a maximumot nyújtotta. Végre támadásban is megtalálta Strauss azt a helyét, ahol eredményesen tud játszani. Ez pedig épp az amerikai előtt van, a páros eredménye az ötből négy pont lett. Szkurák Zsolt ugyanúgy, mint egy hete, most is hozott két ütést és pont mint Budapesten, ezúttal is a bázison ragadt.

Amíg ez a három ember tette a dolgát, a többiek nem igazán raktak hozzá sokat az akciókhoz. A csapat maradék része 2/19-el fejezte be a meccset, ilyen mérleggel még NBIII-ban sem terem sok babér senkinek.

Olyan volt ez a vasárnap, mint a labdarúgásban a barátságos mérkőzések, -itt a negyedik inningtől- lehetőséget kaptak a cserejátékosok, így a felétől egy teljesen felforgatott Beavers játszott.

Ismét 20 pont körüli különbség lett a vége, de valószínűleg nem ez az utolsó ilyen arányú vereség. Folytatás két hét múlva Debrecenben.

Hódmezővásárhely Beavers-CrossRoad Angels 5-24