Az immundrendszer változása vagy a lelki okok miatt egyre többen szendvednek allergiában, melynek a gyógyítására a fülakupunktúra és az akupresszúra is megoldást jelent. Ha valaki tudja, hogy augusztusban allergiás lesz, akkor már július elején vagy közepén keressen fel szakembert, aki fülakupunktúrás tűket szúr a fül meghatározott pontjaiba. A kezeléssel megelőzhetők és csökkenthetők a tünetek.

Három pontot minden esetben meg kell szúrni. Ami általános az a lélek kapuja, a fülcsúcs és a Darwin-dudor tudtuk meg Fekete Edittől. Az is nagyon hatásos, ha véreztetjük a fület, mely nagyon jó izületi és egyéb gyulladásokra is, de ezt mindenképpen bízzuk szakemberre hangsúlyozta a természetgyógyász.

A testünkön is vannak olyan akupunktúrás pontok, melyeket tudunk stimulálni, ilyen a 3-1-2 meridán gyakorlat, mely az allergia ellen is kíváló. Ez a pont csalánkiütésre, orrvérzésre és orrdugulásra is jó, illetve könyökfájdalomra és fejfájásra is, viszont várandós anyukák nem alkalmazhatják.

Ha a témával kapcsolatban kérdése lenne, kérhet időpontot Fekete Edittől személyesen, Hódmezővásárhelyen, a Teleki utca 54. szám alatt a Yin-Yang Klinikán, illetve telefonon: a 0630/454-15-87-es vagy a 0630/333-92-99-es telefonszámon. A természetgyógyász tanfolyamokat is tart, mellyel könnyedén elsajátítható akár egy allergia kezelés vagy egy lázcsillapítás is.Olasz Mónika