Kora reggel elkezdődött a nyüzsgés a Hód-Mezőgazda Zrt kiállítási centrumában. A korai órákban a kiállítóknak és a résztvevőknek is alkalmuk nyílt bejárni a kiállítás területét és a szakmai kapcsolatok ápolásán túl bámészkodhattak is egy keveset.

A szombati nap sokszínűségére jellemző, hogy a helyszíni konferanszié csak a napi programokat mintegy 15 percig ismertette. A 9 órai megnyitót követően felsorakoztak a kiállított állatok és gazdáik a 10 órakor kezdődő ünnepélyes díjkiosztásra. Az állatok természetesen most is makulátlanul tisztán pompáztak, és várták, hogy `sorra kerüljenek`.

Ugyancsak 10 órakor kezdődött az országos CACL coursing agárverseny, aminek már az úgynevezett bemelegítő futama is izgalmakat okozott, főleg a kutyák számára, akik alighogy meghallották a számukra ismerős motorhangot, ugrásra készen álltak.

Kicsivel 10 óra után vette kezdetét a látvány mangalicavágás, mely köré szintén szép tömeg verődött. A szombati napon sem maradhat el a hal fajtabemutató, a gidrán gála csikós, huszár és military bemutatója, valamint ma rendezik a XI. Országos Juhnyíró Versenyt is.

Külön látványosság a kisállat simogató, a baromfisátor, a lovasbemutató csarnok, vagy a délután látható tenyészmén parádé. Mindemellett íncsiklandozó ételek-italok, vásári forgatag, játszóvárak, de még bohóc is várja nemcsak a szakma iránt érdeklődőket, hanem mindenkit, még a legkisebbeket is.
Szombat Mihály

További képek a galériában!