A Tesco szóvivője szerint korábban valóban megtörtént, hogy egér jutott be valamelyik áruházban. Iglódy-Csathó Judit azonban azt mondja, ez nem most történt, most nincs egér. A szóvivő cáfolta, hogy most bárki tett volna erről bejelentést. Sem fogyasztói, sem hatósági, sem pedig munkavállalói bejelentés nem érkezett arról, hogy egereket láttak, találtak volna mondta Iglódy-Csathó Judit. A szóvivő közölte azt is, betartják a tisztasági előírásokat: a szellőzőkön védőháló van, folyamatos a rágcsálóirtás és a fertőtlenítés, 100 százalékig azonban így sem lehet kizárni, hogy bejusson egy rágcsáló.

A Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal hétfőtől az összes Tesco-t ellenőrzi, nem bejelentések, hanem a sajtóhírek alapján. Kardeván Endre a vidékfejlesztési tárca államtitkára azt mondta, a rágcsálók sok veszélyes betegséget, köztük például szalmonellát is terjesztenek, ezért minden élelmiszeráruháznak vezetnie kell, hogy elvégezte a rágcsálóirtást. Emellett a nyomokból meg tudják állapítani azt is, ha van egér az áruházban.

Kardeván Endre azt mondta, bár az országban több tucat Tesco áruház van, a munkát a megyei szakigazgatási hivatalok segítségével végzik, így gyorsan, akár már jövő hét közepén eredménye is lehet az ellenőrzésnek.Forrás: MR1