A versenyen megjelent általános és középiskolás diákokat és felkészítő tanáraikat Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója köszöntötte. A beszédet egy verses zenés műsor előzte meg, az előadást Czékmánné Fejes Katalin állította össze.

Vágó János elmondta, nagyon örül annak, hogy ennyire népszerű a városban a népdaléneklés. Ez köszönhető az ének-zene pedagógusoknak, hiszen nélkülük a tanulók nem biztos, hogy felkészülnének a versenyre. Külön öröm, hogy középiskolások is jelentkeztek, így a Bethlen Gábor Református Gimnáziumból és a Németh László Gimnázium és Általános Iskolából is. Ezen kívül érkeztek tanulók a Szőnyi Benjámin Református Iskolából, a Liszt Ferenc Ének-Zenei, a Varga Tamás és a Kertvárosi Katolikus Általános Iskolából is, illetve a rendezvénynek otthont adó intézmény diákjai is énekeltek.

A tanulóknak három népdalból álló népdalcsokrot kellett énekelniük, kettő, négy versszakkal. Mindenféle előadásmód engedélyezett volt, a hagyományos és a népi mód is. Nem volt semmilyen megkötés, szabadon választhattak a fiatalok a népdalok közül.

A zsűri tagjai a zeneiskola szolfézstanárai voltak, akik elméletet tanítanak az intézményben. Főként a tiszta intonációt és az átélt, stílushű, természetes hangvételű előadásmódot értékelték. A verseny kettő helyszínen folyt, az I. és II. korcsoport a földszinten versenyzett. A zsűri tagjai: Czékmánné Fejes Katalin zsűrielnök, Molnárné Prjevara Nóra és Kiss-Albert Ágnes. A III.-IV.-V. korcsoport az intézmény hangversenytermében mérte össze énektudását. A zsűri tagjai: Pehán Zoltán zsűrielnök, Juhász Julianna és Búza András.

Nagy Gréta, a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolából érkezett a versenyre. Mint mondta, három népdalcsokorral készült, melyet Péczely Attila gyűjtött. A felkészülésben énektanára, Bányai Lászlóné segítette.
Olasz Mónika