A fideszes parlamenti képviselő rámutatott: konkrétan meg kell határozni azt, hogy mi számít magyar terméknek a jövőben az élelmiszerpiacon.

Font Sándor jelezte: a szabályozás szigorú lesz, a magyar élelmiszereknek Magyarországon kell készülniük, várhatóan legalább 95 százalék magyar alapanyag felhasználásával. További intézkedéseket kilátásba helyezett, példaként említette, hogy az élelmiszerek jelenlegi magas áfa-kulcsának csökkentése elkerülhetetlennek tűnik, továbbá fenn kívánják tartani Magyarország GMO-mentességét is.

A politikus elmondása szerint a kormány idei gazdasági intézkedései nyomán a jövő évi költségvetésben előreláthatólag mintegy 1.000-1.200 milliárd forint többletforrás keletkezik. Az intézkedések másik hozadéka, hogy Magyarország még az ősszel egy osztállyal feljebb kerülhet a minősítő intézetek adósbesorolásában. forrás: hirado.hu