Budapesten már nagy sikert aratott a művész Egy Koncert Kékben című látványkoncertje, mely hamarosan Csongrád megyébe érkezik, ahol lesz vásárhelyi állomása is. Nemcsak a hangok játszanak szerepet az előadáson, hanem képekkel egy új szintre emelik a klasszikus zene világát. Rákász Gergely szerint erre azért van szükség, mert a klasszikus zene lemaradt az impulzusok tekintetében. Ez kevés emberhez jut el. A látványkoncerten a zenét színészi és táncjáték egészíti ki, grafikákkal összekötve az egyes zenedarabokat. Nagyon kitett minden résztvevő magáért – tette hozzá.
A koncert nem véletlenül kapta a kék elnevezést, hiszen a művész játssza Strauss Kék Duna keringőjét, Gershwin Kék rapszódiáját és Ravel Boleróját. Rákász Gergely úgy véli: akár a zenei oldal miatt, akár a látvány miatt, akár a zenetörténeti ismeretek miatt érdeklődik valaki a koncert után, megtalálja, amit keres. Egy igazi 21. századi klasszikus zenei koncert lesz.
Rákász Gergely beszélt arról is, hogy a ma művészének abban van óriási szerepe, hogy szépséget adjon az embereknek. A klasszikus zenéről sokan azért nem tudják, hogy szép, mert nem szocializálódtak bele. Őket kell megszólítani, és megmutatni a szépségét, megmutatni azt, hogy mit veszítenek.
A május 26-i koncertre jegyek elővételben a Sárkány Sport Játék és Ajándékboltban, illetve a Szuperpress irodában kaphatóak.

Juhász Éva

Megosztom!
|