A gépjárművel közlekedők többnyire kedvező feltételek között autózhatnak, inkább csak eleinte keleten, majd délután a Kisalföld térségében fordulnak elő nedves útszakaszok, ahol megnövekszik a féktávolság. Elsősorban a középső megyékben viszont az erős napsütés lehet zavaró, érdemes napszemüveggel védeni a szemet. A légszennyezettség a hét eleji nagyobb forgalom következtében kissé emelkedésnek indul, de egyelőre legfeljebb csúcsforgalom idején érheti el a közepes fokozatot.

Záporok a nap első felében inkább a keleti, később a nyugati határszél mentén alakulnak ki, ezért az ott élőknek érdemes magukkal vinni az esernyőt, az esőkabátot. Az UV sugárzás a tartósan napos területeken már kissé meghaladja a közepes fokozatot, így érdemes figyelni a napon töltött időszak hosszát. Az érzékeny bőrűeknél a fedetlen testrészeken akár 20-25 perc alatt is bekövetkezhet a leégés, használjunk bőrvédő krémet.

A pollenkoncentráció a megelőző napok csapadékos időjárása miatt mérsékelt szintű, de kissé emelkedik.forrás: hirszerzo.hu