A közlemény szerint az ünnepek miatt megélénkül az országutak forgalma és lakott területen belül a gyalogosforgalom, emiatt a rendőrök óvatosabb, figyelmesebb vezetésre intik a sofőröket.

A határforgalmat tekintve Bács-Kiskun megyében elsősorban a tompai közúti határátkelőhelyen kell várakozásra számítani. Előreláthatólag szombat délutánig várható élénk forgalom a kilépőirányban; egy-, legfeljebb kétórás várakozásra kell számítani. A visszautazó vendégmunkások várhatóan jövő hétfőn okoznak a belépőforgalomban egy-két órás fennakadást. Várakozás esetén a személyautóval közlekedő magyar és a szerb állampolgároknak a 8 és 18 óra között nyitva tartó bácsalmási határátkelőt ajánlják.

Csongrád megyében a röszkei autópálya-határátkelőhelyen lehet várakozásra számítani, pénteken és szombaton a kilépőirányban 2-3 órás csúszás is kialakulhat. A visszautazó vendégmunkások jövő hétfőn okozhatnak majd torlódást a belépőforgalomban, ahol szintén 2-3 órás fennakadással számolnak. A személyforgalomban a magyar és a szerb állampolgároknak alternatív útvonalként a 8 és 18 óra között nyitva tartó tiszaszigeti átkelőhelyet ajánlják.

A nagylaki közúti határátkelőhelyen a húsvéti időszakra vonatkozó kamionstoppal összefüggésben alakulhat ki legfeljebb kétórás várakozás a teherforgalomban, mindkét irányban.

Az utasok az aktuális várakozási időkről a rendőrség honlapján tájékozódhatnak – áll a közleményben.Forrás: Baon