Január 1-től nem megengedett, hogy üvöltő reklámok szakítsák meg a műsorokat. Jelenleg türelmi időt kaptak a rádió- és televíziós csatornák, de ősztől már szankcionálja a médiahatóság a hangos reklámokat mondta Kiricsi Karola. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szóvivője hozzátette: `reméljük, hogy a hangos reklámok el fognak tűnni`.

Arra a kérdésre, hogy hogyan mérik a reklámok hangerejét Kiricsi Karola elmondta, hogy egy humanoid szoftver pásztázza végig a műsorfolyamatokat, amely kiszűri az összes hangosabb hangot és erről kimutatások készülnek.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság szóvivője felhívta a figyelmet arra, hogy jelenleg öt csatornát mérnek a három közszolgálati csatornát, valamint a két nagy kereskedelmi televíziót és két hónap alatt, januárban és februárban 500 alkalommal követtek el jogsértést a televíziók.

Kiricsi Karola kérdésre válaszolva közölte, hogy az ősztől életbe lépő büntetések pontos összegéről még nem született döntés, de milliós nagyságrendű pénzekre lehet számítani. Hozzátette: betartják majd az arányosság és a fokozatosság elvét. forrás: hirado.hu