Az utolsó műhelyfoglalkozás is hasonlóan zajlott, mint az előző öt. Délelőtt három bemutató órát tartottak. Ebből kettő az iskolában zajlott, ugyanis az első osztályban képesség és készségfejlesztésről volt szó, míg a tornateremben vívásoktatást mutattak be. Rendhagyó módon a harmadik bemutató órára a vásárhelyi uszodában került sor, ahol játékos formában a vízhez szoktatás volt a téma tájékoztatta portálunkat Csikós Erzsébet, a pályázat egyik szakmai vezetője.

A már megszokott módon délután ugyancsak három teremben zajlottak a műhelyfoglalkozások. Szó volt az egészséges életmódról, az általános iskolák és középiskolák munkacsoportjainak együttműködéséről és fejlesztő játékokat mutattak be a matematikaoktatásban.

Csikós Erzsébet portálunknak elárulta, hogy a pályázatot májusban konferencia keretében zárják majd le. Az elmúlt hat alkalommal több százan vettek részt a foglalkozásokon. Továbbá a pályázatnak még ezzel nincs vége, hiszen az egyetemi hallgatók hospitálni járnak majd az intézményükbe, ahol tanulmányozni fogják az ott folyó munkát.Antal Sándor